הלב הנבון / ג׳ק קורנפילד

ספר חובה על המדף הבודהיסטי-מערבי, שכתב אחד מהמורים החשובים במערב, שבהשכלתו הוא גם פסיכולוג. לקח לי זמן להיכנס לקצב של הספר, איטי מאוד ורגשי מאוד, אבל כשזה קרה, הרגשתי שאני מקבל ממנו הרבה. כאמור, נקודת המבט של קורנפילד לבודהיזם היא יותר רגשית ופחות אנליטית, ומובאת דרך אינספור דוגמאות של אנשים אמיתיים שבדרך כלל מאוד עוזרות להבהיר את הנקודה.

כל פרק מביא ניתוח של עקרון בודהיסטי כלשהו ובסופו הצעה לתרגול, כשהעקרונות מוצגים החל מהבסיס האישי, ונפרשים עד לעקרונות יותר נרחבים ומורכבים להבנה. לכן יש איזושהי הרגשה של משהו שנבנה לאורך הספר, מה שהופך אותו למעניין יותר. הייתי שמח ליותר תמציתיות ופוקוס, אבל יש משהו בקצב האיטי והתובעני שלוקח יותר אך גם מתגמל יותר, כנראה.

נסו זאת בפעם הבאה שאתם נקלעים לריב או לסכסוך: עשו הפסקה. השהו את תגובתכם והכילו את המאבקים של כולם בחמלה. התחברו לכוונותיכן הגבוהות ביותר. כשהמצב קשה, עצרו לרגע לפני שאתם מדברים, וחושו במניע הנבון ביותר שלכם. מכאן, הכל יזרום טוב יותר. זהו סוד הדיבור הנבון. כמו שאמר הבודהה: ״דברו מתוך מניע טוב לב. אמרו דברים אמיתיים ומועילים. דברו בזמן הנכון ובאופן שיעזור לכולם״.

בכל מקרה, אני מניח שאחזור לקריאות נוספות בספר הזה בעתיד, מסוג הספרים שיפגישו אותי עם דברים חדשים בכל קריאה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s